Blog

ARNAVUTKÖYDE TARLA ALAN KAZANIYOR

Arnavutköy emlak piyasası ve tarla vasfındaki arazilerle ilgili bilgilerimizi biraz tazeleyelim…

     Yatırım yapacağınız tarla eğer yakın zamanda imar uygulaması görecek imara açılacak bir bölgede ise en iyi yatırımı siz yapıyorsunuz demektir. Çünkü alacağınız tarla imarlı olduğunda o bölgede ki arsa değerine ulaşmış olacak. Buda size bir anda ekstra değer artışı sağlamış olacak ve beklentinizin çok daha üstünde bir kar elde etmiş olacaksınız. Fakat bu tip yatırımlar daha doğrusu fırsatlardan her zaman haberdar olamayız, özellikle küçük yatırımcı için söyleyebiliriz.

     Fakat Arnavutköy’ün tarla vasfındaki arazilerinin büyük bir kısmının 2012 tarihinde Bakanlar kurulu kararı ile Resmi gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının REZERV YAPI (imar planı) alanında kaldığını açıklaması ile küçük büyük tüm yatırımcı için büyük bir fırsat haline dönüştü. Bu öyle büyük bir fırsat haline dönüştü ki insanlar birkaç yıl içerisinde hayal dahi edemeyecekleri rakamları gördüler. Rakamlar ile ifade etmemiz gerekirse 2012 de yatırım yapan insanların arsaları 4 yıl içerisinde 10 ila 15 kat arasında değer kazandı. Bu rakamları gören insanlar arabalarını sattı Arnavutköy’den tarla aldı, kredi çekti Arnavutköy’den tarla aldı, altınını sattı Arnavutköy’den tarla aldı ve alan herkes yüzde yüzün üzerinde kazandı.

     Böylesine büyük bir projenin yanına 3.Hava Limanı da eklenince Arnavutköy’ün birkaç yıl sonra İstanbul’un en gözde ilçesi olması kaçınılmaz bir hale geldi. Bunu gördüğümüz için ‘’Arnavutköy’den tarla alan kazanıyor’’ diyoruz. ‘’bugünün tarlası yarınlarınızın altın anahtarı’’ diyoruz.

    Hali hazırda bu bilgiler ışığında birazda Arnavutköy’de arsa tarla almak isteyen ama halen alamamış yatırımcıya yönelik ipuçları verebiliriz; hangi mahalleler proje kapsamında, havalimanına hangisi daha yakın, proje alanında olmasa da cazip olan bir bölge var mı, fiyat olarak en cazip bölge gibi.

   Öncelikle Arnavutköy’ün Dursunköy , Sazlıbosna , Çilingir , Hacımaşlı , Baklalı , boyalık , Tayakadın , Durusu ve Yeniköy mahalleleri Çevre ve Şehircilik bakanlığının rezerv yapı alanında kalıyor. Buradaki fiyat politikası da tarlanın konumuna ve havalimanına yakınlığına göre değişiyor. Havalimanına yaklaştıkça fiyatlarda o nispette artıyor doğal olarak. Bunların yanında rezerv yapı alanında kalmayıp fakat talep gören ve her geçen gün değerini artıran bölgelerde var. Bunların içinde en göze çarpan Balaban mahallesi. Bu durumun nedeni ise aslında çok basit; Balaban mahallesinin yeni şehir ve kanal İstanbul projesine (rezerv yapı alanı) sadece 1-2 km, 3.hava limanına 4-5 km, Yavuz sultan selim köprüsünden gelen Kuzey Marmara otoyoluna sadece 2 km mesafede olması ve bunların yanında muhteşem bir doğa harikası olması balabanın  değerinin her gün biraz daha armasına sebep oluyor. Öyle ki son 1 yılda değeri yüzde yüz arttı.

    Geç kalmış değilsiniz, sizde alın kazanmaya başlayın. Genç emlak inşaat olarak yatırımlarınıza yön vermeye devam ediyoruz. Arnavutköy de satılık arsa arıyorsanız Genç emlak inşaat her zaman doğru rehber olmuştur. Bizi takip etmeye devam edin…

Έμπιστο φαρμακείο και να πάτε σε έναν πραγματικό φαρμακοποιό και μια πιο σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια του Tadalafil έχει αναφερθεί μεταξύ ενός μικρότερου αριθμού ασθενών ή ήταν φτιαγμένο από εθελοντές. Εάν αποφασίσετε να μην λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία καθόλου και το να ελέγχετε τα πάντα με ιστοσελίδα το γιατρό σας.

2 yorum

  1. Ismet

    Merhaba kanal icinde kalan arsalar ne olacak acaba kamulaştırma yada kesintilerden sonra baska yerden arsa mi verilecek acaba tesekkur ederim

    • İsmet bey şuan için iki ihtimalde söz konusu çok net birşey diyemiyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir