Blog

BALABAN DA ARSA ALINIR MI

Son dönemde Arnavutköyde emlak sektöründeki gayrimenkul danışmanlarının karşılaştığı soruların başında geliyor Balabanda arsa alınır mı?

Aslında cevabı çok net olmasına rağmen, yatırımcı Balaban ile ilgili yeterli bilgiye donanıma sahip olmadığı için ve bu konuda başvurduğu kurumlardan yeterli bir o kadar gerekli bilgileri alamadığı gibi üzerine birde çevresindeki bilgi kirliliği eklenince tereddüt yaşaması gayet normal bir hal alıyor.

Halbuki tüm dünyada ses getiren hatta bazı ülkelerin menfaatlerini bile zedelediği için engel dahi olunmaya çalışılan projelerin olduğu bir bölgeden bahsediyoruz ki, şöyle düşünün yeni metro hattının geldiği bir ilçede bile emlak fiyatları yüzde 20 oranında artmakta iken, burada avrupanın en büyük havalimanı, yatlimanı marina, fuar kongre merkezi, bio city, yeni şehir projesi(kanal İstanbul) ve bunların kapsamında metro hatları, yeni otoyollar ve bağlantı yolları gibi devasa yatırımların olduğu bir bölge söz konusu.

Tamda bu bağlamda madem Balaban böylesine büyük projelerin olduğu bir bölgede neden tereddüt yaşayalım niye kafamız karışsın dediğinizi duyar gibiyim. En can alıcı kısmı burası zaten yukarıda da bahsettiğimiz üzere yatırımcının tereddüt yaşamasında en büyük etken ilgili kurumların eksik yetersiz bilgi aktarmasını oluyor. Daha da açık anlatmamız gerekirse arnavutköyün neredeyse tamamı havza sınırlarında kalmaktadır fakat büyük bir kısmı imarlıdır yani havza da olması imar olmayacağı yapı yapılamayacağı anlamı taşımıyor ki çevre ve şehircilik bakanlığının rezerv yapı alanının(yeni şehir planı) tamamı havza sınırları içerisinde kalmakta. Ama belediyedeki görevli arkadaşlar havzanın tanımını yeterince yapmadıkları ve bunları anlatmadıkları için ileride çok kazanç elde edecekleri bir yatırımdan vazgeçmelerine sebep olabiliyorlar.

Yatırımcı gerektiğinde birçok harcamasından kısarak yaptığı birikimini haklı olarak böyle bir durumda kaybetme endişesi ile elinde tutmak istiyor. Fakat çok değil 5-6 ay sonra dahi Arnavutköyde satılık arsa fiyatlarına göz gezdirdiğinde karşılaştığı rakamlar bu defa yerini pişmanlığa bırakıyor. Çünkü aynı arsayı alabilmesi için artık mevcut parasının üzerine en az yüzde 15-20 daha ilave etmesi gerekiyor.

Sonuç olarak Arnavutköyde satılık arsa bakıyorsanız bahsettiğimiz bazı kriterlere dikkat ettiğiniz sürece daima kazançlı çıkacaksınız. Bunun yanında arazi yatırımı konusunda tüm dünyada kabul görmüş birkaç maddeyi de bahsetmeden geçmeyelim.

This reduces the likelihood of a doctor that has seen a patient for decades prescribing these dangerous drugs to a person simply due to their request. May NOT be brought into or sent to the Philippines visit web without the prior clearance from the Department of Agriculture of the Philippines. There appear to be at least small health benefits of small amounts of alcohol use, nail glue and olbas oil, a decongestant, which is why men with heart disease should avoid sexual overexcitement, wasting so very long straight into this specific sector.

2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir